Den jyske muld skaber liv

”Man kan ikke vide, hvor man skal hen, hvis man ikke ved, hvor man kommer fra”.

Hos Linatech er vi meget bevidste om, at vores ekspertise og godeHistorie1_linatech håndværk har dybe rødder i virksomhedens kultur og
lange historie – herfra udvikler vi os og skaber selv vores egne veje for fremtiden.

Linatech, dengang Vium Smede- og Maskinfabrik (VSM), blev grundlagt i 1884, da visionære bønder i Vium ansatte deres egne smede og imødekom behovet for specialiseret viden inden for skoning af heste og senere hen reparation af langbrugsmaskiner.

Villy Jensen, én af de ansatte smede, overtog i 1965 virksomheden, og gjorde produkter i stål og jern samt konstruktion af specialmaskiner til de primære forretningsområder.

VSM blev i 1978 omdannet til et kommanditselskab, og i 1988 til aktieselskab. I 1999 døde Villy Jensen, og ledelsen blev overtaget af Thorkild Munk og Lars Lynge Maach. I 2010, hvor virksomheden også tog navneskifte til LINATECH, blev Henrik Jeppesen ansat som administrerende direktør.

Linatech gennemgik i maj 2016 et generationsskifte, hvor Martin Arberg tiltrådte som ny ejer og direktør. Samtidig udnævnedes Bjarne Lyngsø som bestyrelsesformand.

Læs om Linatech i dag.